Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda pod vlivem alkoholu

KLADENSKO – Policisté vypátrali podnapilého řidiče, který nezákonně opustil místo dopravní nehody. 

Policisté Obvodního oddělení Stochov dne 23. února 2018 sdělili osmatřicetiletému muži podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podezřelý muž se tohoto protiprávního jednání dopustil tím, že 27. ledna 2018 v podvečerních hodinách řídil motorové vozidlo na pozemní komunikaci III. třídy mezi obcemi Kačice ve směru na Drnek, ačkoliv byl pod vlivem alkoholu. Řidič nepřizpůsobil rychlost své jízdy zejména svým schopnostem a došlo k dopravní nehodě, při které vjel do protisměru a nejprve narazil do dopravního značení a poté do betonového zábradlí s betonovou patkou. Podezřelý řidič následně nesplnil svoji zákonnou povinnost a z místa dopravní nehody odešel.

Přivolaná policejní hlídka obvodního oddělení podezřelého muže z této dopravní nehody následně vypátrala v jedné obci na Kladensku a převezla ho zpět na místo dopravní nehody, které protizákonně opustil. Policisté z dopravního inspektorátu, kteří prošetřují tuto dopravní nehodu vyzvali podezřelého řidiče k provedení dechové zkoušky, která byla pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 1,74 promile alkoholu v dechu. Poté byl řidič převezen do nemocnice k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Policie si vyžádala znalecký posudek na základě, kterého bylo zjištěno, že řidič byl již při jízdě ovlivněn alkoholem, který bezprostředně požil v době před usednutím za volant.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění řidiče ani jiných ostatních účastníků silničního provozu. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na celkovou částku 41 000,-Kč, z toho škoda vzniklá na vozidle činí 30 000,-Kč.

Za tento trestný hrozí podezřelému muži maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. února 2018

vytisknout  e-mailem