Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní konference 2017

České Budějovice - 5. ročník Dopravní konference v krajském městě. 

Minulý čtvrtek se v krajské metropoli uskutečnila Dopravní konference s Besipem a Fondem zábrany škod, kde se sešli zástupci nejen zmiňovaných institucí, ale také Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, Magistrátu města České Budějovice, Ředitelství silnic a dálnic a dalších firem podílejících se na infrastruktuře Jihočeského kraje. Jednalo se již o 5. ročník, který byl rozdělen do tří bloků. Nejprve měl slovo krajský koordinátor oddělení BESIP Ministerstva dopravy ČR, Václav Kovář, který přítomné seznámil s aktuální kampaní v rámci zviditelnění chodců a dalších nemotorových účastníků silničního provozu.

Následovala slova dopravního inženýra kpt. Mgr. Jiřího Ondrušky, Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje, který posluchačům představil nehodovost v Jč. kraji v roce 2016, vývoj a priority policie v rámci bezpečnosti a snížení následků dopravních nehod.

Poté si slovo vzala Mgr. Zuzana Strnadová z Centra dopravního výzkumu. V její prezentaci zazněla směrnice Bezpečné infrastruktury a úskalí provozu na silnicích nižších tříd, tj. II. a III. V rámci jihočeského kraje

Druhý blok, dalo by se říci diskuzní, prezentoval Ing. Petr Bilý ze společnosti RSE project, s. r. o., v rámci kampaně serveru www.dopravniinformace.com, kde mohou jednotliví uživatelé vytvářet podobu tohoto veřejného média, který funguje i na sociální síti Facebook.com.  Vyjmenoval opatření k zvýšení bezpečnosti v silničním provozu.

Dále byl přestaven server www.vymoly.cz, rovněž určen pro širokou veřejnost, jenž prezentoval možnosti vkládání fotografií a upozornění na poškození komunikací.

Během diskuzního fóra se jednotliví přísedící zapojili k tématům nových komunikací a přivaděčů k dálnici D3 a městským částem.

V poslední části se představila firma Arcelor Mittal a Dekra.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

15. května 2017

Odkazy do noveho okna

Dopravní konference I.

Dopravní konference I. 

Detailní náhled

Dopravní konference II.

Dopravní konference II. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem