Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní akce

Ms kraj: Kontrola dodržování zákazu řízení pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek 

Na sklonku minulého týdne proběhla také v našem kraji dopravně bezpečnostní akce, při které se moravskoslezští policisté zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. 

Akce se uskutečnila konkrétně v pátek a sobotu. Zúčastnilo se jí téměř 380 policistů ze služby dopravní a pořádkové policie jak krajských článků, tak i všech územních odborů a Městského ředitelství policie Ostrava. Policisté se zaměřili, jak je výše uvedeno, především na kontrolu zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. Policisté však kontrolovali dodržování veškerých pravidel provozu na pozemních komunikacích Moravskoslezského kraje.

Výsledky dopravní akce:  

Policisté zkontrolovali 2 715 vozidel. Zjistili 297 dopravních přestupků, přičemž 268 z nich vyřídili v příkazním řízení (v souhrnné výši přesahující 131 000 korun). Příslušnému správnímu orgánu oznámili zbývající přestupky, celkem tedy 29.

Při pohledu na konkrétní porušení zjistíme, že 14 řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholických nápojů a u 5 řidičů byly zjištěny návykové látky. Překročení povolené rychlosti zjistili policisté v 47 případech. Dále, 16 osob nepoužilo bezpečnostní pásy a ve 4 případech nebyl užit zádržný systém. Nevyhovující technický stav mělo 29 vozidel. Bez takzvané dálniční známky (tedy bez uhrazení časového poplatku) užili zpoplatněný úsek komunikace 4 řidiči.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku a prevence, 10. června 2019

vytisknout  e-mailem