Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - V našem kraji proběhnou dopravně bezpečnostní i dopravně preventivní akce. 

V souvislosti s blížícími se velikonočními svátky probíhá na území celého Plzeňského kraje již od konce minulého týdne dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřují na dodržování povinností vyplývající řidičům ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.  Hlídky dopravních policistů se soustřeďují zejména na místa se zvýšenou dopravní nehodovostí nebo na místa se zvýšenou hustotou silničního provozu. Co se bezpečnosti v oblasti dopravy týče, patří Velikonoce mezi rizikové období, ať již to je spojeno právě s intenzivnějším provozem, problematikou požívání alkoholu nebo s tím, že za volant motorových vozidel usedají „sváteční řidiči“.

Zítřejšího dne proběhne na vybraných komunikacích Plzeňského kraje, a to konkrétně na území Plzně – venkova, v Plzni a na Domažlicku, dopravně preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, která má za cíl zdůraznit řidičům motorových vozidel, že alkohol do silničního provozu nepatří.  Jako tradičně tak budou na vybraných místech společně s policisty i promotéři Českého svazu pivovarů a sladoven a zástupci BESIPu. V případě, že neprokáže dechová zkouška přítomnost alkoholu, dostanou od nás řidiči drobně dárky – např. nealkoholické pivo, jednorázový alkoholtester aj.

Od úterý příštího týdne pak připravujeme zejména pro žáky základních škol – malé chodce, ale i ostatní účastníky silničního provozu, již známou dopravně preventivní akci s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne.“ V blízkosti škol a přechodů pro chodce pak budou někteří žáci na území Plzeňského kraje potkávat v průběhu celého příštího pracovního týdne policisty, kteří budou dohlížet nad tím, zda děti dodržují hlavní zásady bezpečného chování v dopravě. I pro ty nejmenší máme připravené drobné dárky – zápisníčky, pexesa nebo omalovánky.

Všem přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a šťastné návraty domů.

por. Mgr. Pavla Burešová
27. března 2017

Odkazy do noveho okna

Plzeň-město

Plzeň-město 

Detailní náhled

Plzeň-město

Plzeň-město 

Detailní náhled

Plzeň-město

Plzeň-město 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem