Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně preventivní akce v Plzni

Zebra se za Tebe nerozhlédne 

Zebra2.jpg

Již po čtvrté se v minulých dnech rozběhla celorepubliková dopravně preventivní akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Cílem této akce je preventivně působit na chodce, zejména pak na nejrizikovější kategorii a to děti. Akce proběhla v Plzni ve dnech 29. a 30. dubna v ranních hodinách na přechodech pro chodce v Plzni, Na Dlouhých a v Plzni, Skupově ulici. Do akce na doubraveckém přechodu jsme zapojili žáky z 22. ZŠ a borský přechod nám pomáhali ohlídat žáci 26. ZŠ.
 Do preventivní akce se zapojili policisté z Krajského ředitelství policie Zpč. Kraje, preventivně informační skupiny a dopravního inspektorátu v Plzni.
Na počátku samotné akce si děti oblékly reflexní vesty a postupně si vyzkoušely, zda i ony dokáží přejít vozovku bezpečně. Poté byly rozděleny do tří skupin. Dvě z nich rozdávaly chodcům kartičky s logem akce a pokyny pro bezpečné přecházení vozovky. Přitom se našich spoluobčanů a svých spolužáků ptaly, zda ví, jak se správně na přechodech chovat. Když se stalo, že  někdo z oslovených nevěděl, děti vysvětlily, že nejdůležitější je  rozhlédnout se. A to doleva, doprava a ještě jednou doleva. Třetí skupinka dětí se společně s policisty z dopravního inspektorátu učila dopravní značky. Po patnácti minutách se skupinky mezi sebou vyměnily tak, aby každá z nich prošla každým ze stanovišť. Nakonec děti dostaly od policistů drobné dárky. 

nprap. Simona Čejková

Zebra3.jpg Zebra3.jpg

prap. Kateřina Bláhová

vytisknout  e-mailem