Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce - zpráva

Praha venkov – ZÁPAD - V březnu policisté zaměřili kontroly na dodržování rychlosti. 

Do celorepublikových dopravně bezpečnostních akcí zaměřených na dodržování stanovené rychlosti jízdy se ve dnech 4. a 23. března zapojilo celkem 6 policistů z Dopravního inspektorátu Územního odboru Prahy venkov – Západ.

Během akcí policisté zjistili 15 dopravních přestupků, které se týkaly ve 4 případech právě překročení stanovené rychlosti, a uložili za ně pokuty v celkové výši 6.000 Kč.

Nejvíce zjištěných prohřešků bylo nezaplacení dálničního poplatku, za které policisté v 6 případech uložili pokuty v celkové výši 11.500 Kč.

Nepřiměřená rychlost bývá jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Proto musí řidič rychlost jízdy přizpůsobit nejen svým schopnostem, ale také vozidlu, nákladu, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám.

Od počátku letošního roku došlo na území zdejšího odboru k 63 dopravním nehodám, z toho 16 bylo způsobeno právě nepřiměřenou rychlostí. Při těchto nehodách bylo 6 osob lehce zraněno a škoda se vyšplhala na 7.239.000 Kč. Oproti minulému roku za stejné období nehod přibylo, celkem jich bylo 54, z toho 13 bylo způsobeno nepřiměřenou rychlostí.

Proto sundejte nohu z plynu, jezděte s opatrností, předvídejte a věnujte se řízení, ať dojedete v pořádku nejen Vy, ale i ostatní.
 

por. Mgr. Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov – ZÁPAD
25. března 2024

vytisknout  e-mailem