Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce - zpráva

Praha venkov – ZÁPAD -  Policisté z Prahy – západ kontrolovali dodržování rychlosti. 

Do krajské dopravně bezpečnostní akce, která proběhla 8. prosince, se zapojili 3 policisté z Dopravního inspektorátu Územního odboru Prahy venkov - Západ, kteří se zaměřili na dodržování stanovené rychlosti jízdy.

Během akce policisté zjistili 11 dopravních přestupků, které se týkaly právě překročení stanovené rychlosti, a uložili za ně pokuty v celkové výši 11.500 Kč.

Od začátku prosince došlo na území Prahy venkov – západ k 56 dopravním nehodám, z toho 16 bylo způsobeno právě nepřiměřenou rychlostí. Při těchto nehodách byly 3 osoby lehce zraněny a škoda se vyšplhala na 1.556.000 Kč. 

Připomínáme, že nepřiměřená rychlost je jednou z nejčastějších příčin dopravních nehod.

Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit nejen svým schopnostem, ale také vozidlu, nákladu, stavu komunikace a povětrnostním podmínkám.

Pamatujte, že brzdná dráha je zejména v tomto ročním období při nepříznivých povětrnostních podmínkách značně prodloužena, například při rychlosti 50 Km/h je brzdná dráha 66 m na sněhu, 16 m na mokré vozovce a 12 m na suché vozovce.

Proto sundejte nohu z plynu, jezděte s opatrností, předvídejte a věnujte se řízení, ať dojedete v pořádku nejen Vy, ale i ostatní.


por. Mgr. Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov – ZÁPAD
19. prosince 2023

vytisknout  e-mailem