Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce "Y"

Jihočeský kraj - Více jak 120 policistů kontrolovalo provoz na pozemních komunikacích. (Hlasová schránka 974 222 116) 

 

Koncem minulého pracovního týdne proběhla celorepubliková dvanáctihodinová dopravně bezpečnostní akce „Y“, do které se zapojili i jihočeští policisté z řad pořádkové, dopravní a cizinecké policie. Cílem akce bylo v rámci mezinárodní spolupráce s TISPOL snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo omamně psychotropních látek před nebo během jízdy řidiči motorových vozidel.

Během uvedené doby více jak 120 strážců zákona zastavilo a zkontrolovalo 830 vozidel. Přitom zjistili 102 přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. 17 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 3 řidiči požili alkohol a 1 psychotropní látku. 24 řidičů a spolucestujících se před jízdou nepřipoutalo bezpečnostním pásem a 24 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav. Policisté též zjistili přestupky 4 chodců, kteří nesprávně přecházeli komunikaci.

Policisté se před počátkem hlavní turistické dopravní sezóny každodenně zaměří na provoz nejen po hlavních tazích, ale i na vedlejších komunikacích. Svou přítomností ve městech i mimo ně je třeba preventivně působit na každého řidiče kteréhokoli dopravního prostředku, aby se nám všem dařilo snižovat nehodovost a následky.

Než se vydáte na dlouhou či kratší cestu, vždy si zkontrolujte svůj prostředek, neboť technický stav je velmi důležitý.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

13. června 2017

vytisknout  e-mailem