Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce "X" na Kutnohorsku

KUTNOHORSKO - Policisté dohlíželi na plynulost silničního provozu na Kutnohorsku a zaměřili se také na cyklisty. 

Ve čtvrtek 22. srpna 2019 proběhla na okrese Kutná Hora dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili zejména na kontrolu cyklistů.

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a s ohledem na přetrvávající nekázeň a počet dopravních nehod cyklistů na pozemních komunikacích policisté kontrolovali, zda cyklisté dodržují obecně platná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, zvláště pak to, zda neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek.

Přesto, že byla akce zaměřená zejména na cyklisty, neznamenalo to, že by policisté opomíjeli prohřešky řidičů motorových vozidel. Během akce zkontrolovali 135 vozidel a uložili za různá porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích celkem 19 blokových pokut v celkové výši 4 500 korun. Nejčastějším prohřeškem řidičů byl nevyhovující technický stav. Ve dvou případech řídil řidič bez platného řidičského oprávnění a v jednom případě muž řídil pod vlivem alkoholu.

Nebezpečnou jízdou, bezohledností řidičů a nedodržováním předpisů dochází k vážným dopravním nehodám. Všichni účastníci silničního provozu si musí uvědomit, že porušováním dopravních předpisů a stoupající agresivní jízdou není možno zajistit bezpečnost v silničním provozu. I přes veškerou snahu policistů prováděním dopravních akcí a zvýšeným dohledem na pozemních komunikacích není na našich silnicích úplně bezpečno, neboť především řidiči a všichni účastníci silničního provozu musí být ohleduplní a mít společný zájem, a to je snížit počet dopravních nehod na našich silnicích.

Dopravní akce budou na našem území probíhat i v dalších dnech.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
23. srpna 2019

vytisknout  e-mailem