Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce „X“

MĚLNICKO – Akce zaměřená na viditelnost osádky vozidla při mimořádných událostech. 

V podnělí 20. února 2017 se v ranních hodinách mělničtí policisté zapojili do další  dopravně bezpečnostní akce zaměřené na viditelnost osádky vozidla při mimořádných událostech v silničním provozu. Zaměřili se i na kontroly technického stavu vozů, jako  například osvětlení vozidla, prasklé nebo poškozené čelní sklo, zatemnění čelního skla či předních bočních skel atd. Jejich pozornosti neuniklo ani správné obutí zimními pneumatikami.

Policisté při silničních kontrolách informovali řidiče o nutnosti správného uložení reflexní vesty, která je ze zákona povinnou výbavou vozu. Pokud motorista při řešení technické závady nebo při dopravní nehodě z auta vystoupí, musí si ji obléknout, proto by ji měl mít po ruce a ne v zavazadlovém prostoru. 

Cílem akce je ale kromě připomenutí této povinnosti i upozornění na bezpečnost celé osádky vozu. Policisté při preventivní akci předávali kontrolovaným osobám reflexní vestu, která je určena právě ostatním spolucestujícím v automobilu. Osádky vozidel  vnímaly akci velmi pozitivně. Často se našli tací, kteří policistům sdělili i své vlastní zážitky s použitím vest při dopravní nehodě. 

Hlídky zastavily během několika hodin více než sto šedesát vozidel. Téměř každý čtvrtý řidič se dopustil přestupku. Kromě jednoho z nich, který předali k vyřešení příslušnému správnímu orgánu, všechny vyřešili policisté na místě uložením blokové pokuty. Šestnáct řidičů řídilo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu, osm pasažérů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pásy. Jeden z kontrolovaných řidičů řídil pod vlivem alkoholu, nadýchal pod jedno promile.

Podobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i nadále.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
21.2.2017

Odkazy do noveho okna

DBA 20.2.2017

DBA 20.2.2017 

Detailní náhled

DBA 20.2.2017

DBA 20.2.2017 

Detailní náhled

DBA 20.2.2017

DBA 20.2.2017 

Detailní náhled

DBA 20.2.2017

DBA 20.2.2017 

Detailní náhled

DBA 20.2.2017

DBA 20.2.2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem