Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce „X“

Jihočeský kraj – Policisté zkontrolovali na více než 800 vozidel. (Hlasová schránka 974 238 116) 

O uplynulém týdnu proběhla na silnicích Jihočeského kraje, stejně jako na komunikacích po celé republice, dopravně bezpečnostní akce „X“, zaměřená na snížení dopravní nehodovosti, mimo jiného, zejména v důsledku nedodržování ustanovení o nejvyšší dovolené rychlosti v obcích i mimo ně.

Na jihočeských silnicích bylo do akce nasazeno na 107 policistů, a to jak z řad dopravní, tak i pořádkové policie. Ti zkontrolovali 809 vozidel, kdy zjistili a zadokumentovali na celkem 246 případů porušení zákona. Nejčastějším přestupkem bylo právě překročení nejvyšší dovolené rychlosti, a to ve 144 případech. Dalším nejčetnějším případem porušení zákona byl nevyhovující technický stav vozidel – 24x, dále pak nepoužití bezpečnostních pádů – 18x a rovněž i jízda pod vlivem alkoholu – 4x. Ve 224 případech policisté za porušení zákona uložili blokovou pokutu, zbývajících 22 případů postoupili oznámením místně příslušnému správnímu orgánu.

Ve zvýšeném dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu budou policisté pokračovat i v posledních dnech prázdnin a zejména pak v prvních dnech nového školního roku, kdy svou pozornost zaměří především na bezpečnost dětí při jejich cestě do i ze školy.

 

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

29. srpna 2016

Ilustrační foto:

 

Odkazy do noveho okna

rychlost 230 km za hod.

rychlost 230 km za hod. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem