Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce X

Jihočeský kraj - Policisté se zaměřili na používání bezpečnostních pásů a jiné přestupky v dopravě. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Během uplynulých pěti pracovních dnů v 11. týdnu letošního roku proběhla na území Jihočeského kraje dopravně bezpečnostní akce X, zaměřená na používání bezpečnostních pásů řidiči a spolucestujícími motorových vozidel. Opatření se zúčastnilo 270 strážců zákona z řad pořádkové a dopravní policie.

Při kontrolách zastavili bezmála 2 000 vozidel všech typů, kdy zjistili 461 přestupků. Ať je dlouhodobá osvěta v silničním provozu, přesto bylo řešeno 153 osob, které před jízdou nepoužili bezpečnostní pás, jehož použití je předepsané v zákoně o provozu na pozemních komunikacích. Většina nový motorových vozidel má zvukové a světelné upozornění, že nejsou pásy zapnuty, přesto to některé osoby neřeší.

51 řidičů porušilo nejvyšší povolenou rychlost jízdy, jeden řidič jel pod vlivem návykové látky. U 79 vozidel zjistili nevyhovující technický stav.

Zimní počasí stále provází jízdu řidičů jak ve městech, tak i na venkově, proto nepodceňujte používaní zimních pneumatik a s přezutím na letní dezén ještě nějakou dobu počkejte!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

20. března 2018

vytisknout  e-mailem