Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce v MSK

Výsledky dopravně bezpečnostní akce… 

V úterý 22. listopadu 2022 proběhla v Moravskoslezském kraji dopravně bezpečnostní akce, která byla vyhlášena v rámci preventivního opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Bezpečnostní akce byla především zaměřena na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti mimo obec a kontrolu časového zpoplatnění komunikace na dálnicích.

Do akce byly zapojeny téměř tři desítky dopravních policistů. Ti během včerejšího dne zkontrolovali přes 400 vozidel. Zjistili celkem 129 dopravních přestupků, přičemž 124 z nich vyřídili v příkazním řízení za 88.700,- Kč. Příslušnému správnímu orgánu oznámili 5 přestupků.

Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo právě překročení povolené rychlosti, tedy 42 řidičů zřejmě zapomnělo sundat nohu z plynu. Na dálnici vjelo 31 řidičů s vozidly, které nebyly opatřeny dálniční známkou. Policisté také řešili 19 řidičů, kteří během jízdy drželi telefon či jiné hovorové nebo záznamové zařízení v ruce. Také nevyhovující technický stav vozidla zaznamenali dopravní policisté u 12 řidičů.

I nadále policisté v Moravskoslezském kraji budou průběžně provádět dohled nad silničním provozem.

dne 23. listopadu 2022

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem