Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce s policejními nováčky

Frýdecko-Místecko - nejen teorie, ale i praxe 

Minulý čtvrtek proběhla na několika místech na Frýdecko-Místecku dopravně bezpečnostní akce, do které se tentokrát zapojili také policejní nováčci. Ti v současnosti absolvují základní odbornou přípravu ve vzdělávacím zařízení v Holešově, kde se připravují na výkon služby v řadách policie. A aby to nebylo jen o teorii, vyzkoušeli si v praxi, jak taková silniční kontrola probíhá. „Mentory“ jim tentokrát byli zkušení policisté z řad dopravní i pořádkové policie.

Do akce zaměřené na kontrolu dodržování všech pravidel v silničním provozu se zapojilo 44 policistů, z toho téměř 30 nováčků. Muži i ženy zákona zkontrolovali přes 250 vozidel a odhalili 39 přestupků. Nejvíce bylo v souvislosti se zpoplatněním komunikace, na které vyjelo 13 řidičů bez platné dálniční známky. Další čtyři idiči za jízdy telefonovali, dva nebyli připoutáni bezpečnostními pásy a v jednom případě nebyl řádně užit zádržný systém. Tři vozidla pak nesplňovala technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích.

Policisté vyřešili blokově příkazem na místě 38 přestupků v celkové výši 26 tisíc korun. Zbývající přestupkové jednání oznámili příslušnému správnímu orgánu.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
23. ledna 2023

Odkazy do noveho okna

foto II.

foto II. 

Detailní náhled

foto III.

foto III. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem