Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce na Kutnohorsko

KUTNOHORSKO – Policisté se zaměřili na používání bezpečnostních pásů a jiné přestupky v dopravě. 

Do této dopravní akce se zapojila v uplynulém týdnu ve dnech 12. března 2018 a 16. března 2018 také hlídka dopravních policistů z Územního odboru Policie ČR Kutná Hora.

V průběhu celého dopravně bezpečnostního opatření se policejní hlídky zaměřily zejména na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Samozřejmě dohlížely i na dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Současně prováděly kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Během několika hodin, na které byla na Kutnohorsku akce naplánovaná, policisté zkontrolovali přes stovku vozidel. Kolem dvaceti řidičů se dopustilo přestupku. Nejčastějším přestupkem, který policisté řešili, byl technický stav vozidla. V jednom případě zjistili u kontrolovaného řidiče řízení pod vlivem alkoholu

TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost, nákladní a autobusová doprava.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
19. března 2018

vytisknout  e-mailem