Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce na autobusy

KARLOVARSKO – U autobusů proběhly kontroly v pořádku. 

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit přetrvávající nekázeň účastníků silničního provozu a počet dopravních nehod a jejich následků v souvislosti s požíváním alkoholických nápojů a jiných návykových látek na pozemních komunikacích, proběhla na území Územního odboru Karlovy Vary dopravně bezpečnostní akce pod názvem „BUS“.

Policisté se v průběhu akce zaměřili především na kontrolu požívání alkoholických nápojů u řidičů vozidel hromadné dopravy osob, ale i u řidičů motorových vozidel. Dále však také na pátrání po hledaných osobách, věcech, odcizených motorových vozidlech, na kontrolu předepsaných dokladů k řízení a provozu motorových vozidel, ale i na zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v českém příhraničí.

Do akce bylo nasazeno 6 policistů, kteří zkontrolovali kolem stovky vozidel a autobusů. Zjistili celkem 10 přestupků, přičemž 7 vyřídili blokovou pokutou a další 3 oznámili na úřad, a to za překročenou rychlost a za nepoužití bezpečnostních pásů. Při akci byl kolem osmé hodiny ranní kontrolován řidič osobního vozidla značky Volkswagen na ulici Závodní v Karlových Varech. Policisté z řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, při které jim nadýchal 2,12 promile alkoholu. Následně byl převezen k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Případ nadále prošetřují.

Podobné akce budou do budoucna pokračovat.

nprap. Zuzana Týřová
29. 3. 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem