Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

MS Kraj - Výsledky dopravně bezpečnostní akce… 

V minulém týdnu ve dnech od 10. do 14. ledna 2022 proběhla v Moravskoslezském kraji dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena primárně na viditelnost chodců a cyklistů za snížené viditelnosti. Cílem této akce bylo eliminovat dopravní nehodovost právě s účastí chodců či cyklistů. Policisté se mimo to také zaměřili na silniční kontroly a na veškerá protiprávní jednání, která mohou účastníci silničního provozu na cestách porušit.

Do akce bylo zapojeno 716 policistů ze služby dopravní a pořádkové policie. Ti během uvedeného období zkontrolovali 2080 vozidel. Z toho bylo zjištěno 463 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem u 74 řidičů bylo zjištěno držení telefonu nebo jiného hovorového či záznamového zařízení. Druhým nejčastějším přestupkem u 32 řidičů bylo zjištěno porušení rychlosti. Jedinými přestupci však nebyli jen řidiči vozidel, ukázalo se, že se 59 chodců a 21 cyklistů se dopustilo dopravního přestupku (například: přecházeli po přechodu pro chodce na červenou, náhle vstoupili do vozovky, ale také přecházeli mimo přechod pro chodce…). Také se policisté zaměřili na kontrolu chodců v silničním provozu mimo obec za snížené viditelnosti. Celkem jich zkontrolovali 217. Z toho dva chodci nebyli označeni povinným reflexním prvkem, což ukládá za povinnost zákon.

Policisté mimo jiné také chodcům poskytovali vzácné rady, jak se mají v obci i mimo obce pohybovat a nakonec se s nimi rozloučili malým dárkem - reflexním prvkem. Reflexní oblečení je totiž vidět až na vzdálenost 200 metrů.

dne 18. ledna 2022

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

1 Foto_2 (2)

1 Foto_2 (2) 

Detailní náhled

2 Foto_3 (2)

2 Foto_3 (2) 

Detailní náhled

3 Foto_4

3 Foto_4 

Detailní náhled

4 Foto_5

4 Foto_5 

Detailní náhled

5 Foto_6

5 Foto_6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem