Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - V uplynulém týdnu proběhla dopravně bezpečnostní akce na jihočeských silnicích. 

 
V souladu s návrhem dopravně bezpečnostních akcí pro rok 2010 a v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, proběhla v týdnu od 2. do 8. srpna  krajská dopravní akce s názvem ADRENALIN. Cílem akce, která byla převážně zaměřena na řidiče motocyklů, bylo snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování zákona ČNR č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, zejména nedodržováním rychlosti.
 
Do této akce se zapojilo bezmála 90 dopravních policistů. Během toho zkontrolovali téměř 800 vozidel, zjistili 312 přestupků. Zjistili v 170 případech porušení předepsané rychlosti. 6 řidičů požilo před jízdou alkohol . 19 řidičů se nepřipoutalo bezpečnostními pásy. U 53 vozidel byl zjištěno, že neplňuji technické podmínky provozu na pozemních komunikacích.
 
Bohužel během této doby v 53 případech se střetla motorová vozidla při dopravním nehodám, kdy 3 osoby zemřely, 5 osob se zranilo těžce a 31 osob  lehce.
 
Jihočeská policie připravuje další dopravně bezpečnostní akce  a radí řidičům, aby dodržovali předepsanou rychlost a neriskovali své zdraví a životy a i svých blízkých.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz  
9. srpna 2010

vytisknout  e-mailem