Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Více jak 80 řidičů se provinilo proti předpisům. 

V uplynulém týdnu proběhla na území Jihočeského kraje Dopravně bezpečnostní akce „Y“, pod názvem NULOVÁ TOLERANCE. Jak již z názvu vyplývá, jejím cílem bylo zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu se zaměřením snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů či omamně psychotropních látek před nebo během jízdy řidiči vozidel.

Do akce se zapojilo bezmála 160 strážců pořádku z řad pořádkové, dopravní a cizinecké policie. Během tří dnů zastavili a zkontrolovali 812 vozidel. Přitom zjistili 82 přestupků, nejvíce porušením nejvyšší povolené rychlosti v jízdě – 15 případů, po nich následoval nevyhovující technický stav vozidla – 10 případů. Alkohol či návyková látka v 7 případech, kdy toto protiprávní jednání bude řešeno jak v přestupkovém, tak i trestním řízení.

Nejméně ve 3 případech užili řidiči dálnici bez vylepené dálniční známky.

Jak jsme v předchozích článcích informovali, došlo k zvýšené nehodovosti během předchozího prodlouženého víkendu, kdy řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace v souvislosti s deštěm a mokrými vozovkami. Dbejte na zvýšenou opatrnost a opět si zvykejte na změnu teploty vozovky v otevřených a lesních úsecích našeho kraje!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

30. září 2020

vytisknout  e-mailem