Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Policejní nováčci se "zaškolovali" na Rokycansku 

Na čtvrtek 20. ledna byli do rokycanského regionu pozváni zaškolující se policejní adepti. Ti se v době od 9.30 do 13.00 hod. účastnili dopravně bezpečnostní akce. Z domažlického školního policejního střediska přijelo do Rokycan celkem 11 posluchačů. V přímém výkonu služby se měli zejména zdokonalovat v dosud získaných zkušenostech z problematiky vyřizování přestupků v blokovém řízení, případně vyplňování oznámení o dopravním přestupku, provádění dechových zkoušek na zjištění přítomnosti alkoholu u řidičů detekčními prostředky, bezpečného zastavování vozidel a v neposlední řadě i komunikaci s občany.

Necelé tři desítky nováčků a policistů z výkonu kontrolovaly v uvedeném časovém úseku řidiče například v Hrádku, Dobřívě, Rokycanech, Borku, Oseku, na Březině a v Holoubkově. Takto vytvořená policejní síť pokryla v podstatě během dopoledne celý region. Policisté se zaměřili  především na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy, dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů řidiči před a během jízdy, kontrolu dokladů potřebných k řízení vozidla, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a další dodržování právních norem platných pro silniční dopravu.

Během akce zkontrolovali celkem 134 vozidel. V rámci provedených kontrol zjistili 25 přestupků v dopravě. Jeden z tohoto počtu bude oznámen správnímu orgánu, za ostatní uložili pokuty v celkové výši 9.700,- Kč a jeden z  kontrolovaných řidičů je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 nprap. Jana Tomková
21.1.2011

 

vytisknout  e-mailem