Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Na silnicích se zaškolovali policejní adepti 

V tomto týdnu byli do rokycanského regionu pozváni zaškolující se policejní adepti již podruhé. První společnou dopravně bezpečnostní akci absolvovali s místními policisty v  pondělí 4. ledna a zaměřili se nejenom na řidiče, ale i na chodce a případně "cyklisty". Dnes se konala v době od 9 do 13.30 hodin akce obdobného charakteru. Tentokrát si policisté vzali pod drobnohled motoristy. 

Z domažlického školního policejního střediska přijelo do Rokycan celkem 10 posluchačů. V přímém výkonu služby se měli zejména zdokonalovat v dosud získaných zkušenostech z problematiky vyřizování přestupků v blokovém řízení, vyplňování oznámení, provádění dechových zkoušek na zjištění přítomnosti alkoholu u řidičů, bezpečného zastavování vozidel a v neposlední řadě i komunikaci s občany.

V celkovém počtu přesahujícím dvě desítky dnes  kontrolovali policisté v uvedeném časovém úseku řidiče na komunikacích Rokycanska. Hlídky stavěly vozy v Břasích, Stupně, Újezdu u Sv. Kříže, v obci Osek, Svokovicích, Hrádku  a dalších místech regionu. Zaměřili se především na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy, dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů řidiči před a během jízdy, kontrolu dokladů potřebných k řízení vozidla, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a další dodržování právních norem platných pro silniční dopravu.

Během akce zkontrolovali celkem 72 vozidel. V rámci provedených kontrol zjistili 29 přestupků v dopravě,  které vyřešili v blokovém řízení uložením pokut, jejichž celková výše přesáhla 15 tisíc korun.

 

 

vytisknout  e-mailem