Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Nulová tolerance znamená, že za volant a řídítka nepatří žádná návykové látky. Přesto si to 11 osob nevzalo k srdci. 

 

V noci ze soboty na neděli proběhla v Jihočeském kraji dopravně bezpečnostní akci „Y“, pod názvem NULOVÁ TOLERANCE, v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku nedodržování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů a omamně psychotropních látek před a během jízdy řidiči vozidel.

Během osmi hodin obsadilo silniční taky více jak 110 policistů z řad pořádkové a dopravní služby, kdy zastavili a zkontrolovali 961 motorových vozidel. Zjistili 83 přestupků, kdy 10 řidičů nadýchalo určité množství alkoholu a jeden řidič byl pod vlivem drog. 8 řidičů porušilo nejvyšší povolenou rychlost jízdy, 10 osob se před jízdou nepřipoutalo. Špatný a neodpovídající technický stav strážci zákona zjistili u 19 vozidel.

Tento týden se blíží konec prvního prázdninového měsíce, kdy policisté řešili desítky zbytečných dopravních nehod a 4 úmrtí po střetech. Pomozte nám svou bezpečnou a plynulou jízdou snižovat následky či zcela eliminovat střety a havárie motorových a nemotorových vozidel.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

24. července 2017

vytisknout  e-mailem