Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Ms kraj - policisté se zaměřili na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu 

V pondělí 26. 4. 2021 proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Policisté ovšem také důkladně kontrolovali i ostatní ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, např. rychlost, používání bezpečnostních pásů, telefonování, ale také např. zaplacení dálničního poplatku.

V průběhu akce policisté zkontrolovali2097 vozidel a zjistili 232 dopravních přestupků. Z toho bylo vyřízeno v příkazním řízení 213 přestupků a 19 řidičů jsme oznámili správnímu orgánu k projednání. Po požití alkoholu sedlo za volant 7 řidičů (5 přestupků a 2 trestné činy) a 3 řidiči byli pod vlivem návykových látek.

Např. V Opavě na ulici Těšínská policisté v ranních hodinách kontrolovali 36letého řidiče vozidla Peugeot, kterému při dechové zkoušce naměřili hodnoty kolem jedné promile. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Dechová zkouška s pozitivním výsledkem byla také u 59letého řidiče vozidla Škoda, kterého kontrolovali policisté ve Frýdku Místku na ulici Beskydská. Naměřená hodnota se pohybovala přes jednu promile a muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nejvíce přestupků bylo zjištěno v souvislosti s porušením nejvyšší povolené rychlosti a to v 37 případech. Druhým nejčastějším přestupkovým jednáním bylo držení hovorového zařízení (29 případů).  Zjistili jsme také porušení týkající se nepoužití bezpečnostních pásů (20 případů), nevyhovujícího technického stavu (19 případů) a vozidla bez dálniční známky (12 případů).

                                                                                                                

mjr. Bc. Pavla Jiroušková                                                                                             

28. dubna 2021

vytisknout  e-mailem