Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Policisté se o víkendu zaměřili na ovlivněné řidiče. 

Jihočeští policisté se z pátku na sobotu zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „Y“, v rámci mezinárodní spolupráce s TISPOL k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu používání alkoholických nápojů a omamně psychotropních látek před a během jízdy řidiči vozidel.

Více jak 110 strážců zákona z řad pořádkové a dopravní policie, během noci zastavili a zkontrolovali 739 motorových vozidel. Přitom zjistili 140 přestupků, nejčastěji nevyhovujícím technickým stavem (37 případů), porušení nejvyšší povolené rychlosti (24 případů) a v 15 případů jízdy pod vlivem alkoholu či drog. Řidiči a spolucestující v 25 případech zapomněli připoutat bezpečnostním pásem či jiným zádržným systémem. Většina přestupků byla na místě vyřešena uložení příkazu na místě, jen menší část byla odeslána k projednání na místně příslušné správní odbory.

Před začátkem a během hlavní turistické a dovolenkové sezóny budeme v obdobných akcích pokračovat, neboť každý zachráněný život a zdraví na silnici má svůj význam.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.io@pcr.cz

11. června 2018

vytisknout  e-mailem