Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Zapojilo se 206 policistů, zkontrolovali 1 364 vozidel. (Hlasová schránka 974 221 116) 

O uplynulém víkendu proběhla i v našem kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování rychlosti. Do akce se zapojilo 206 policistů, kteří zkontrolovali 1 364. Pochybení odhalili v 351 případech. Stanovenou rychlost porušilo 158 řidičů, pod vlivem alkoholu za volant usedlo 10 řidičů. Celkem 32 řidičů vyjelo na cesty s vozidlem nevyhovujícího technického stavu a dalších 12 nepoužilo za jízdy bezpečnostní pásy. Dalších 6 pak nepoužilo zádržné systémy.

Dopravně bezpečnostní akce se neustále opakují, v letních měsících pak probíhají dopravně preventivní akce Řídím, piju nealko pivo, Nepozornost zabíjí a na začátku měsíce září pak Zebra se za tebe nerozhédne zaměřená na chodce. 

I přes veškerá opatření došlo během uplynulého víkendu na našich silnicích opět k tragické dopravní nehodě. Apelujeme na všechny účastníky provozu na našich silnicích, aby důsledně dodržovali předpisy s provozem na silnicích související! 

Chovejte se k sobě na silnicích ohleduplně, předvídejte a dodržujte předpisy, jedině tak můžeme dopravní nehodovost snížit.

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz 

13. srpna 2018

vytisknout  e-mailem