Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Konec prázdnin se kvapem blíží a s ním i zvýšený provoz! 

 

S blížícím se koncem prázdnin proběhla v uplynulém týdny, tzn. ve dnech 25. až 27. 8. 2017 celorepubliková dopravně bezpečnostní akce „X“ zaměřena zejména na kontrolu dodržování rychlostních limitů řidiči motorových vozidel.

Za uvedené období se do akce začlenilo více jak 200 strážců zákona z řad dopravní, pořádkové, kriminální a cizinecké policie. Během týdne zastavili 1473 motorových vozidel, kdy zjistili 293 přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V  126 případech porušili řidiči nejvyšší povolenou rychlost jízdy, kdy většinou uvedený přestupek vyřešili policisté uložením blokové pokuty na místě, jen pár případů bylo odesláno k správnímu řízení. U 6 řidičů prokázali, že před jízdou či během ní požili návykovou látku. 14 osob se před jízdou nepřipoutalo bezpečnostním pásem. Jen 24 vozidel mělo nevyhovující technický stav.

Dálniční policisté zjistili, že 8 řidičů použilo nejrychlejší silniční síť bez toho, aby měli vylepený dálniční kupon.

Právě probíhá poslední týden před nástupem do škol, kdy se občané budou vracet z tuzemských a zahraničních dovolených. V té souvislosti jsme vás již několikrát upozorňovali na zvýšený provoz na hlavních komunikacích, proto dávejte pozor nejen na svou osádku, ale i kolem sebe. Za posledních pár dnů jsme v kraji řešili tři smrtelné dopravní nehody a desítky další úrazů v motorových vozidlech.

Staré heslo – NEHODA NENÍ NÁHODA, bylo, je a bude stále poplatné chování osob v našem prostředí.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. srpna 2017

vytisknout  e-mailem