Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Policisté se zaměřili na chodce a řidiče. 

Dopravní akce jihočeských policistů, zaměřená na chodce, se uskutečnila v uplynulém týdnu od 22. do 23. února 2018. Cílem této akce bylo snížení dopravní nehodovosti v souvislosti s povinným používáním reflexních prvků mimo obec. Pochopitelně při této akci se bezmála 300 policistů z řad pořádkové a dopravní policie, zaměřilo i na řidiče motorových vozidel.

Během 48 hodin zastavili a zkontrolovali 1 276 motorových vozidel a několik desítek nemotorových účastníků silničního provozu. Přitom zjistili 208 přestupků, kdy 202 případů bylo řešeno na místě uložením blokové pokuty. 6 přestupků policisté předali oznámením na místě příslušné úřady obcí s rozšířenou působností.

20 chodců porušilo ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích – povinnost reflexních prvků za snížení viditelnost, která je v uvedeném zákoně zakotvena od 20. února 2016.

Připomínáme, že toto rozhodnutí je především na ochranu vašeho zdraví a života. Pokud si tuto věc nepřipouštíte, podívejte se na příběhy osob, které se reflexním prvkem neoznačili a zaplatili za to cenou nejvyšší – svým životem!

Dále bylo řešeno 27 případů porušení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě, 5 případů na železničních přejezdech, 19 osob se před jízdou nepřipoutalo bezpečnostním pásem. Nevyhovující technický stav byl zjištěn u 50 motorových vozidel.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

27. února 2018

vytisknout  e-mailem