Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

OLOMOUCKÝ KRAJ - dopravní akce "Jih – Sever" 

Ve čtvrtek 19. 10. 2017 vyhlásilo Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje dopravně bezpečnostní akci (dále jen „DBA“) pod názvem „Jih – Sever“. Policisté z Olomouckého, Jihomoravského a Moravskoslezského kraje se zaměřili na dodržování nejvyšší předepsané rychlosti na dálničních úsecích, které vedou přes jejich kraje.
V Olomouckém kraji se na DBA se podíleli policisté z dopravního inspektorátu Olomouc, Přerov, Prostějov, Šumperk a dálničního oddělení Kocourovec. Všechna vozidla byla v civilním provedení s měřicí technikou.
Policisté vytipované řidiče z úseku dálnice D1, D35, D46 a silniční komunikace I/47 ve směru z Olomouce na Prostějov, na Mohelnici a na Bělotín odkláněli na odstavná parkoviště nebo benzinové čerpací stanice.
Během akce bylo zkontrolováno 76 vozidel a zjištěno 41 přestupků, na pokutách bylo uloženo 25.500 korun. Celkem 35 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost a za tento přestupek jim byla uložena pokuta v celkové výši 23.600 korun. Při kontrole nebylo zjištěno u žádného z řidičů požití alkoholu nebo jiné návykové látky před jízdou.

kpt. Mgr. Marta Vlachová
20. 10. 2017

vytisknout  e-mailem