Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVARSKO - 77 vozidel jelo rychleji než mělo. 

Dopravní policisté z Karlových Varů měli 23. 8. 2016 dopravně bezpečností akci zaměřenou na rychlost. Policejní hlídky v době od 12:00 do 19:00 hodin kontrolovali v rámci preventivního opatření dodržování pravidel silničního provozu v souvislosti s dodržováním rychlostních limitů na pozemních komunikacích a na další dodržování ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
Dále na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech, zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v českém příhraničí, na kontrolu identifikačních znaků vozidel a předepsaných dokladů potřebných pro provoz a řízení motorových vozidel, především u vozidel s cizozemskou registrační značkou, kontrolu převáženého nákladu.

Výsledky Dopravně bezpečností akce:

Dopravní hlídka prováděla měření rychlosti na úseku silnice I/13 na opravovaném mostě přes údolí Dalovic směrem před K. Vary. Během tří hodin od 12 do 15 hodin bylo zjištěno celkem 51 případů překročení rychlosti (50 km/hod). Průměrné překročení bylo o 27 km/hod. – tj. 77 km/hod.) Nejvyšší zaznamenaná rychlost byla 102 km/hod. Jízda rychlostí kolem 100 km/hod. + 5 km/hod. byla zjištěna v 5 případech.

Na silnici I/6 na výjezd na Prahu prováděla hlídka měření před křižovatkou z Drahovic od Supermarketu. Zde bylo v době od 16 do 19 hodin zjištěno 26 vozidel, které překročily povolenou rychlost. Průměrná rychlost překročení  byla o 25 km/hod., tj. 75 km/hod. v místech kde je nejvyšší dovolená rychlost 50 km/hod. Nejvyšší naměřená rychlost v tomto místě byla 89 km/hod.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
26. 8. 2016

 

 

vytisknout  e-mailem