Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

České Budějovice - Během pár hodin zastavili policisté 181 motorových vozidel. 

Dopravně bezpečnostní akci, zaměřenou na kontrolu řidičů a spolucestující v souvislosti s porušováním ustanovení o používání bezpečnostních pásů či zádržných zařízeních. Akce byla zaměřená na účastníky silničního provozu na Českobudějovicku, kdy včera během několika hodin bezmála 30 strážců zákona pořádkové a dopravní policie zastavili 181 vozidel.

Přitom zjistili 55 přestupků, kdy všechny byly vyřešeny uložením blokové pokuty. 11 osob před jízdou nepoužilo bezpečnostní pásy, 3 řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost jízdy. U 23 motorových vozidel policisté kontrolou zjistili nevyhovující technický stav.

Dopravní policisté ve třech případech prokázali porušení sociální předpisů „šoférů“ nákladních vozidel a to porušením dohody AETR a nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy.

Mnoho řidičů si stále nepřipouští, že používání bezpečnostních pásů ukládá zákona o provozu na pozemních komunikacích, ale většina moderních vozidel světelně i zvukově signalizuje, že pokud si pás nezapnete, bude vás tón stále upozorňovat na uvedenou skutečnost.

Při čelním nebo bočním nárazu vás tento technický systém vždy zachrání!

V podobných dopravních akcích budeme pokračovat i v následujících dnech.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

10. května 2017

vytisknout  e-mailem