Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Používejte bezpečnostní pásy! (Hlasová schránka 974 221 116) 

V průběhu uplynulého týdne se uskutečnila na jihočeských silnicích celorepubliková dopravně bezpečnostní akce ve spolupráci s TISPOL, zaměřená na snížení dopravní nehodovosti v souvislosti s porušení ustanovením o používání bezpečnostních pásů.

Od pondělí do pátku vyrazilo na pozemní komunikace více jak 580 strážců zákona z řad pořádkové, dopravní a kriminální policie, kdy zastavili 4024 motorových vozidel. Z řidičů a spolucestujících zjistili v 181 případech porušení sledovaného přestupku – nepoužití bezpečnostních pásů. Dále řidiči 162x překročili nejvyšší povolenou rychlost jízdy. Častým prohřeškem bývá požití návykových látek, kdy tentokrát policisté zastavili 16 řidičů, kterým kolovala v těle zakázaná látka.

Policisté se zaměřili i na železniční přejezdy, kde někteří řidiči nerespektují zákonem stanovenou rychlost při přejíždění kolejových svršků a světelné znamení. 28 vůdců vozidel si muselo sáhnout do svědomí a uhradit uloženou pokutu.

Nevyhovující technický stav vozidel byl zjištěn u 111 automobilů.

V rámci celého roku probíhají dopravně bezpečnostní akce pravidelně, většina řidičů si na ně zvykla a není cílem policistů řidiče jen postihovat, ale především preventivně vychovávat.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

20. září 2017

vytisknout  e-mailem