Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Policisté zkontrolovali 635 vozidel. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Z pátka na sobotu se jihočeští policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, zaměřené na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek před nebo během jízdy. Do akce bylo nasazeno 114 policistů, kteří zkontrolovali 634 vozidel a odhalili celkem 51 přestupků. S vozidlem nevyhovujícího technického stavu vyrazilo na naše silnice celkem 8 řidičů, další 3 porušili stanovenou rychlost a posilněni alkoholem vyrazili na cesty celkem 3 řidiči, kteří se dopustili trestného činu, a další 2 přestupku, bezpečnostní pásy nepoužili 2 řidiči. Přestupku se dopustili i chodci, a to ve 3 případech.

Dopravně bezpečnostní akce se pravidelně opakují. Jezděte ohleduplně, a zodpovědně tak, abyste svou jízdou nezpůsobili škodu na majetku, zdraví či životě sami sobě a zejména pak ostatním účastníkům provozu na našich silnicích.

Chodci, nezapomínejte "BÝT VIDĚT", řidiči, přizpůsobte svou jízdu aktuálnímu počasí a stavu pozemní komunikace.

My všichni, dodržujme pravidla a předpisy související s provozem na našich silnicích, jen tak můžeme snížit dopravní nehodovost nejen v našem kraji.

kpt. Bc. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

19. prosince 2017

vytisknout  e-mailem