Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnopstní akce "Na kole jen s přilbou"

Frýdek-Místek - dopravně bezpečnostní akce zacílená na cyklisty 

Dopravně preventivní akce zaměřená na bezpečnost cyklistů v dopravě

Letní sezóna je velmi oblíbená převážně u cyklistů, kteří v sedlech svých jízdních kol vyráží vstříc krásám přírody. Cyklisté jsou spolu s chodci jedni z nejohroženějších účastníků silničního provozu, a proto by měli dbát zvýšené opatrnosti na cestách nejen svou obezřetností a ohleduplností k ostatním účastníkům silničního provozu. Důraz by měli klást především na svou bezpečnost, kterou cyklisté umocní nejen správně umístěnými reflexními prvky, ale také tím, že si před cestou nasadí cyklistickou přilbu. 

Osobám starším 18 let tuto povinnost zákon sice neukládá, ale v rámci vlastní bezpečnosti, chránění svého zdraví a převážně života, nošení cyklistické přilby doporučujeme. 

Na tuto zvláště zranitelnou skupinu účastníků silničního provozu jsme se včerejšího dne zaměřili při dopravně preventivní akci s názvem „Na kole jen s přilbou“, která proběhla v dopoledních hodinách ve Frýdku-Místku na místní cyklostezce. Cyklisté si v rámci této akce odnesli nejen tiskoviny s užitečnými radami, kapesní cyklomapy, ale také reflexní prvky, které jejich viditelnost na silnicích značně zvýší a mohou tak odvrátit mnohdy až fatální následky na životě či zdraví. 

nprap. Karolína Bělunková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
4. července 2019

Odkazy do noveho okna

Na kole jen s přilbou

Na kole jen s přilbou 

Detailní náhled

na kole jen s přilbou 2

na kole jen s přilbou 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem