Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Trestné činy v dopravě na Novojičínsku

Během prodlouženého víkendu řešili policisté na Novojičínsku čtyři případy trestných činů v dopravě. Prvního z nich se měl dopustit dne 15. dubna 2017 v brzkých ranních hodinách jednatřicetiletý muž, který i přes uložený zákaz řízení motorových vozidel řídil motorové vozidlo značky Peugeot. Výše uvedený muž je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý také další muž z Novojičínska, který dne 15. dubna 2017 v pozdních nočních hodinách v obci Bravantice a Velké Albrechtice nereagoval na světelné ani zvukové výzvy policistů k zastavení vozidla a pokračoval v jízdě. Řidič pronásledovaný policejní hlídkou po chvíli zastavil. Následnou lustrací řidiče bylo zjištěno, že se jedná o osobu, která má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel a to do měsíce června roku 2018.

Z dalšího trestného činu v dopravě a to z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý osmadvacetiletý muž, který dne 16. dubna 2017 v obci Odry řídil osobní motorové vozidlo po požití alkoholických nápojů. U tohoto řidiče byla oborným měřením na přítomnost alkoholu v dechu naměřena hodnota téměř 1.4 promile. Policisté výše uvedenému řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz.

Čtvrtého trestného činu v dopravě se měl během prodlouženého víkendu dopustit osmatřicetiletý muž z Frýdku-Místku, který i přes udělený zákaz řízení motorových vozidel řídil v Novém Jičíně osobní motorové vozidlo značky Daewoo. U řidiče policisté provedli orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amphetaminy/methamphetaminy. Tento řidič je podezřelý jak z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, tak z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dopravně bezpečnostní akce

Mimo výše uvedené, proběhla v rozmezí od 12. dubna 2017 do 17. dubna 2017 celorepubliková dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na dodržování bezpečnosti silničního provozu. Policisté z dopravního inspektorátu z Nového Jičína během této akce zkontrolovali celkem 1 014 vozidel, kdy z toho bylo zjištěno 66 dopravních přestupků. Celkem 22 řidičů během jízdy porušilo nejvyšší povolenou rychlost, u 15 kontrolovaných vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav a dva z kontrolovaných řidičů se při řízení vozidla nacházeli pod vlivem návykových látek. 

Nový Jičín 19. dubna 2017

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor/ skupina tisku a prevence Nový Jičín
Tel.:      +420 974 735 208
Mobil:   +420 723 500 721
E-mail:  darina.knizatkova@pcr.cz 

  

vytisknout  e-mailem