Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopadli jsme pachatele vloupání

KROMĚŘÍŽSKO: Zloděje při krádeži překvapili holešovští policisté. 

V pátek krátce po půlnoci se do prodejny smíšeného zboží v obci u Holešova vloupali dva muži ve věku osmatřicet a třicet let. Násilím překonali vstupní dveře a poté vnikli do obchodu. Vydali se k regálům s tabákovými výrobky a do igelitových tašek pak začali kartony i krabičky s cigaretami různých značek ukládat. Do igelitek přidali také článkové baterie. Když byli téměř hotovi, vyrušila je policejní hlídka z holešovského obvodního oddělení. Muži se proto schovali za regály a čekali, co se bude dít.
Policisté pachatele vyzvali, aby zanechali svého protiprávního jednání a vyšli s rukama nad hlavou vstupními dveřmi ven. Zloději tak neučinili ani po opětovné výzvě a policisté proto vešli do prodejny. Tam spatřili muže, který vyšel z poza regálů a zadrželi jej. Muž tvrdil, že je v obchodě sám. Po chvíli ale ze svého úkrytu vyšel s rukama nad hlavou i druhý pachatel. Také jeho policisté zadrželi. Muži měli připraveno ke krádeži zboží za bezmála šedesát tisíc korun.
Policisté z Holešova pachatelům ještě ten den sdělili podezření z trestného činu krádež. Nyní staršímu z nich hrozí až dva roky vězení, mladšímu pak až tři léta, neboť již v minulosti se obdobného trestného činu dopustil a byl za něj odsouzen.
 
28. dubna 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem