Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopadený pachatel z krádeže v nemocnici

KLADENSKO – Podezřelý muž byl v minulosti již trestán za majetkovou trestnou činnost. 

Policistům územního odboru Kladno se podařilo objasnit případ krádeže kabelky v kladenské nemocnici a dopadnout pachatele.

Dne 18. prosince 2017 oznámila na policejní služebnu poškozená třicetiletá žena, že jí neznámý pachatel tohoto dne v brzké ranní době mezi třetí až půl šestou hodinou odcizil z nemocniční šatny kabelku. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že pachatel vnikl nepozorovaně do druhého patra budovy Oblastní nemocnice Kladno. Za užití násilí se dostal přes okno do spojovací chodby šaten, kde poškodil dvířka šatní skříňky a odcizil kabelku. Obsahem kabelky byla peněženka s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady poškozené oznamovatelky.  Poté co se pachatel zmocnil svého lupu pohodil prázdnou odcizenou kabelku v areálu nemocnice.

Tímto svým protiprávním jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 6 500,-Kč, z čehož škoda vzniklá poškozením při vloupání činí 1 800,-Kč.

Policisté případ po celou dobu prošetřovali jako podezření z trestných činů krádeže vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů a po pachateli intenzivně pátrali.

Na základě operativního šetření se podařilo kriminalistům podezřelého třiatřicetiletého podezřelého vypátrat. Dne 16. února 2018 bylo muži sděleno obvinění z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů, za které mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši  3 roky. Obviněný muž byl již v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost. Nyní je vyšetřován na svobodě.

nprap. Jana Šteinerová 

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. února 2018

vytisknout  e-mailem