Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadení násilníka z Černého Mostu

Kriminalisté zadrželi muže, který děsil obyvatele sídliště na Černém Mostě.  

V sobotu 7. ledna se podařilo pražským kriminalistům zadržet osmnáctiletého mladíka, který celkem ve třech případech znásilnil a oloupil mladé ženy na sídlišti na pražském Černém Mostě.
 
K prvnímu případu došlo 6. listopadu loňského roku kolem třetí hodiny ráno v ulici Bryksova, kde po mladé dívce požadoval mladík různé sexuální praktiky a vydání finanční hotovosti. I když peníze neobdržel, ke styku nakonec pod pohrůžkou použití nože došlo. Násilník poté z místa odešel. Ke druhému případu došlo 18. listopadu kolem jedenácté hodiny večerní v ulici Ocelkova, a to se stejným scénářem. Třetí případ se stal 17. prosince krátce po půl sedmé ranní taktéž v ulici Ocelkova. Mladou ženu chytil násilník zezadu, zakryl jí ústa a povalil na zem. Pod pohrůžkou použití nože opět požadoval finanční hotovost a pohlavní styk, ke kterému i v tomto případě došlo.
 
Kriminalisté z pražské Palmovky se touto sérií nepřetržitě a velmi intenzivně zabývali. Svými prostředky a opatřeními monitorovali pohyb podezřelého muže v dané lokalitě a v sobotu 7. ledna asi hodinu po půlnoci zadrželi mladíka, který se choval podezřele a odpovídal popisu pachatele. Kriminalisté násilníka zadrželi na křižovatce ulic Bobkova a Bryksova i přesto, že se podezřelý snažil z místa utéct. Policisté při prohlídce nalezli u mladíka speciální úderný prostředek (tzv. boxer) se dvěma výklopnými noži a další zbraň stejného typu s pěti hroty.
 
Kriminalisté následně obvinili násilníka z trestných činů loupeže a znásilnění, za což mu hrozí až desetileté vězení. Po všech provedených úkonech ze strany kriminalistů byl mladík eskortovaný do policejní cely s podnětem na návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval.
 
Protože se obviněný doznal ještě k dalším skutkům, policisté tak vyzývají další ženy, které byly obětí násilníka, aby kontaktovaly tísňovou linku 158.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 11. 1. 2012
Odkazy do noveho okna

Zadržený mladík

Zadržený mladík 

Detailní náhled

Zajištěná šála k maskování a mikina

Zajištěná šála k maskování a mikina 

Detailní náhled

Zajištěné věci násilníka

Zajištěné věci násilníka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem