Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopaden krátce po vloupání do chaty

Frýdecko-Místecko - dobrá spolupráce policistů a oznamovatele. 

V pondělí kolem poledne přijali policisté obvodního oddělení Frýdlant nad Ostravicí oznámení o vloupání do rekreační chaty v jedné z obcí na Frýdecko-Místecku. Po příjezdu na místo se policejní hlídka spojila s oznamovatelem, který jim ukázal kamerový záznam, na kterém zachytil podezřelého muže. Ten z okna chaty vyhazoval propanbutanovou láhev a plynový vařič a poté s věcmi odcházel pryč. Na místě bylo patrné, že se pachatel do chaty vloupal oknem, které bylo rozbité.

Policisté tedy hned začali propátrávat okolí a podezřelého odpovídajícího popisu za pár minut nalezli nedaleko místa činu v neobydleném objektu. Muž zde měl uprostřed místnosti postavený stan a vedle něj i odcizenou propanbutanovou láhev a vařič. Policisté 34letého podezřelého zadrželi a vzhledem k pozitivní dechové zkoušce na alkohol, která vykázala přes dvě promile, převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

Poté mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Muž se při výslechu ke skutku doznal a uvedl, že mu byla zima a měl hlad, proto se rozhodl k tomuto činu. Vzhledem k tomu, že již byl v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost a brány vězení opustil teprve letos v září, mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

V souvislosti s tímto policisté znovu připomínají veřejnosti, aby si na zimu řádně zabezpečila chaty a nenechávala zde cennější věci. Pokud je to možné, jezděte v zimě chatu nepravidelně zkontrolovat. Také buďte všímaví ke svému okolí, zejména k pohybu podezřelých osob v blízkosti chat.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
25. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem