Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopaden již druhý den po krádeži

LOUNY – Zmocnil se tržby; Odvezli ho do věznice; příkaz k zatčení. 

Okradl barmanku
Sdělení podezření z trestného činu krádež si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení 45letý muž. Tomu policisté kladou za vinu, že měl v pondělí 13. srpna v jednom z lounských barů obsluze odcizit tržbu. Pátrání mužů zákona po nezákonně obohaceném bylo příkladné a rychlé. Během jednoho dne nashromáždili lounští policisté informace o možném pachateli a jelikož mají dobrou osobní a místní znalost svého teritoria šli téměř najisto. Už druhý den od oznámení byl výtečník umístěn do policejní cely. V průběhu prověřování trestného činu dokonce vyšlo najevo, že na muže je vydán okresním soudem příkaz k zatčení. Ke svému jednání se policistům částečně doznal. Jelikož v minulosti byl již za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu nyní od soudu trest o něco vyšší. Tentokrát by mohl jít do vězení až na tři roky.

Zatčen na ulici
Lounští policisté ukázali, že mají stále takzvaně oči na stopkách. V úterý 14. srpna v rámci plnění jiných úkonů zahlédli v jedné z lounských ulic muže, o kterém jim bylo známo, že je v celostátním pátrání. Rozhodli se jej proto zkontrolovat. Jejich informace se jim záhy potvrdily. Na muže ve věku 26 let byl vydán okresním soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté jej ještě tentýž den odvezli do věznice.

Příkaz k zatčení
Podbořanští policisté mají dobrou osobní a místní znalost. Ihned jakmile se dozvěděli o tom, že je na 45letého muže vydán okresním soudem příkaz k zatčení, došli si pro něj. Nemuseli po něm ani nijak dlouho pátrat, věděli o tom, kde se zdržuje. Hlídka výtečníka zatkala a díky její znalosti jej mohli převést k okresnímu soudu.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
15. srpna 2018

vytisknout  e-mailem