Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Domů nedojeli

CHOMUTOV - K tragické nehodě došlo poblíž Hrušovan, Děti nechodí do školy, Požár ve sklepě.... 

Domů  nedojeli

Včera, kolem osmnácté hodiny večer, došlo na staré silnici R7 poblíž obce Hrušovany k dopravní nehodě. 36letá řidička – žena ze Žatce tudy jela s vozidlem Peugeot 307. Z dosud nezjištěných příčin vyjela mimo vozovku, kde se auto převrátilo na střechu. S řidičkou jely ve vozidle její dvě nezletilé děti.  Další posádku vozidla tvořila 45letá spolujezdkyně také s dítětem. Na místě zasahovaly vrtulníky, které zraněné děti dopravily do nemocnic v Ústí nad Labem a Praze. Podle posledních informací bohužel jedno z dětí na následky utrpěných zranění zemřelo. Obě ženy byly také převezeny do nemocnic a to do Mostu a Ústí nad Labem. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

 

Děti nechodí do školy

Pár z Chomutova – muž ve věku 33 let a 35letá žena se svým jednáním dopustili trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Svým dvěma nezletilým synům umožňují zanedbávat školní docházku, do školy je řádně neposílají. Jedno dítě má od začátku září šedesát neomluvených hodin, druhé pak sedmdesát tři neomluvených hodin. Nezodpovědným rodičům hrozí v případě dosouzení až dvouleté vězení. Jejich jednání vyšetřují policisté v okresního města.

 

Požár ve sklepě

Chomutovští hasiči likvidovali požár, ke kterému došlo včera, v dopoledních hodinách. Hořet začalo v ulici Za Zborovskou, ve sklepních prostorách domu. Z důvodu bezpečnosti museli svůj byt v prvním patře opustiti čtyři osoby. Nikdo nebyl zraněn, škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun. Jako příčina požáru byla stanovena manipulace s otevřeným ohněm, úmysl nebyl vyloučen. Chomutovští policisté skutek vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

  

Auto není trezor

Na svoji neopatrnost doplatila žena z Perštejna. Se svým vozidlem přijela do Kadaně, ulice Kpt. Jaroše a na viditelném místě v autě – na zadním sedadle, nechala volně odloženou dámskou kabelku. Ta přilákala pozornost zatím neznámého zloděje. Vnikl dovnitř a během chvilky tašku sebral. Majitelce nezbylo nic jiného, než se obrátit na policii a skutek oznámit. Při výpovědi uvedla, že přišla nejen o tašku, ale i osobní doklady, mobilní telefon, klíče a finanční hotovost. Škodu upřesnila na téměř 32 tisíc korun. Po pachateli krádeže nyní pátrají policisté z místního obvodního oddělení.

 

Pozor na doklady

V měsíci září letošního roku navštívila známou v Jirkově 32letá žena z Kladna.  Bez jejího svolení jí v nestřeženém okamžiku sebrala z peněženky doklad totožnosti. S ním pak u finanční společnosti uzavřela smlouvu na poskytnutí úvěru ve výši 23 tisíc korun. Jirkovští policisté skutek vyhodnotili jako poškození cizích práv a podvod. Ženě bylo sděleno podezření z uvedených činů, vyšetřování nadále pokračuje.

 

12. listopadu 2015

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje     

oddělení tisku a prevence Chomutov          tlf.974 433 207      krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem