Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Domluvené splátky neuhradil

JABLONEC NAD NISOU - Policejní inspektor z oddělení hospodářské kriminality zahájil trestní stíhání muže, který s podvodným úmyslem uzavřel smlouvu na koupi vozidla. 

V uplynulých dnech vrchní komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 33letého muže jako obviněného ze spáchání trestného činu podvod, kterého se dopustil tím, že v listopadu 2015 uzavřel kupní smlouvu na osobní motorové vozidlo v hodnotě 26.000,- Kč. Jeho majitelce zaplatil při jeho převzetí částku 6.000,- Kč a dále se zavázal k pravidelným měsíčním splátkám ve výši 4.000,- Kč. První splátka byla splatná v prosinci, ale obviněný až v lednu uhradil pouze 3.800,- Kč. Druhou platbu pak zaplatil ve výši pouhých 3.000,- Kč, a to na konci ledna. Následně byl od začátku února nekontakní a zbylou dlužnou částku do současné doby neuhradil.

Obviněný již při sjednávání kupní smlouvy jednal s podvodným úmyslem získat levně vozidlo, uhradit pouze část jeho ceny a dále již domluvené splátky nesplácet. Nyní mu tak za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


14. 3. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem