Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Domácí násilí na Hranicku

Bývalou manželku ohrožoval kuchyňským nožem 

Útočník byl vykázán z obydlí
 
Podezřelý (1974) v době od 22.6.2009 do 8.7.2009 ve společném domě v obci na Hranicku fyzicky napadal svoji bývalou manželku (1978). Několikrát ji udeřil otevřenou dlaní do obličeje, pěstí do ramene a vyhrožoval jí zabitím. Ve dvou případech pak držel v ruce při hádce kuchyňský nůž a tím vzbudil v poškozené důvodnou obavu o její zdraví a život. Při těchto útocích nedošlo ke zranění ani k hmotné škodě na majetku. Případ byl policisty vyhodnocen jako domácí násilí a agresor byl vykázán z místa bydliště na dobu 10ti dnů. Je podezřelý z trestných činů násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. Hrozí mu odnětí svobody až na tři léta nebo peněžitý trest. 
 
Vloupání do prodejny v Polkovicích
 
Neznámý pachatel po čtvrté hodině ranní dne 8.7.2009 v obci Polkovice rozbil skleněnou výplň výlohy prodejny smíšeného zboží a vzniklým otvorem vnikl dovnitř. Z prodejny odcizil elektronickou pokladnu bez finanční hotovosti, dále přesně nezjištěné množství alkoholu a kartony cigaret různých značek. Poškozením výlohy způsobil škodu asi 10 000 Kč poškozenému (1960) a odcizením věcí předběžnou škodu firmě z Hranic ve výši necelých šedesát tisíc korun. 
 
Neuzamykat příruční pokladny se nevyplácí
 
Neznámý pachatel včera v průběhu dne v Přerově v místním obchodním domě využil nepozornosti prodávajícího personálu a odcizil z neuzamčené skříňky, která se nacházela v prodejním pultě, z neuzamčené kovové příruční pokladničky hotovost ve výši 10 750 Kč. Škoda poškozením nevznikla. Podobně postupoval také pachatel v přerovské ubytovně, kde vešel do neuzamčené místnosti recepce. Zde z neuzamčené příruční pokladny, uložené rovněž v neuzamčené zásuvce psacího stolu, odcizil obálky s finanční částkou 14 631 Kč.

vytisknout  e-mailem