Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Doma pěstoval konopí

Frýdek-Místek – další úspěch na poli boje s drogovou problematikou si připsali frýdeckomístečtí kriminalisté. 

Foto / PČR FM - domácí pěstírna konopíFoto / PČR FM - domácí pěstírna konopí
      Odhalili pachatele, který pěstoval marihuanu a těchto dnech si vyslechl podezření z přečinu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.
Je jím osmatřicetiletý muž z Frýdeckomístecka. Ten od počátku letošního roku v ještě nezkolaudovaném domě v obci Domaslavice za použití sodíkových lamp, perlitu a buničiny neoprávněně vypěstoval na 120 kusů rostlin konopí. K efektivnější „výrobě“ používal vzduchotechniku s filtrací a zavlažovací systém s elektrickým časovačem. Policisté uvedené rostliny zajistili a zaslali na expertízu za účelem zjištění obsahu zakázaných psychotropních látek. Zkoumáním bylo zjištěno, že z konopí po usušení a odstranění stonků, které obsahují toxicky nevýznamné množství účinných látek, zůstalo celých 240 gramů využitelné hmoty. Na ilegálním trhu s omamnými a psychotropními látkami se cena za 1 gram takto zpracovaného-nasušeného konopí pohybuje okolo 250,- Kč.
Muži tak za jeho činnost, která je posuzována jako trestný čin nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, hrozí trest v odnětí svobody na dobu až šesti měsíců.
 
nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
21. června 2012

vytisknout  e-mailem