Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Dokonalý" partner

LIBEREC – Mužům kabelka do ruky vůbec nepatří. 

Podle standardů etikety je dámská kabelka pro muže „nedotknutelná“. Nejen, že je nedílnou součástí každodenního života ženy, jedná se o módní doplněk, ale v neposlední řadě také ukrývá mnohé nepostradatelné drobnosti, které by měly zůstat pro okolí zcela jistě ukryty.

Tímto pravidlem se však neřídil 23letý muž z Českolipska.

11. března tohoto roku byl mladý muž se svou 18letou přítelkyní na společné akci v jednom ze zábavních center v Liberci. Krátce po desáté hodině večer byl ve foyer centra požádán svou partnerkou o to, aby jí kabelku podržel. Důvod byl prozaický, jednalo se o nezbytnou úpravu ženina zevnějšku. Ta zahleděna do zrcadla, opečovávajíc svou vizáž, vůbec nezpozorovala, jak její „dokonalý“ doprovod využil situace a z útrob kabelky vyjmul mobilní telefon s ovocem ve znaku. Telefon během několika okamžiků změnil místo svého uložení. Z dámské kabelky skončil v kapse pánských kalhot.

Po nějakém čase však mladá žena začala svůj mobil hledat. Marně. Galantně se zachoval její partner. Ten nejen, že byl své partnerce nápomocen v hledání na místech, které společně navštívili, ale doprovodil ji i ke služebně strážníků, kde chtěli celou věc „krádeže“ pochopitelně oznámit. „Naneštěstí“ se to mladému páru nepodařilo, neboť služebna byla v nočních hodinách již uzavřena.
Společně tedy odešli do jednoho z ještě otevřených barů, kde zřejmě nastalou situaci řešili a lámali si hlavu, jak se ona nepříjemnost mohla stát. Za nějaký čas se mladý muž opět „předvedl“ jako gentleman. Zvedl se od stolu a záhy, mladou ženou nepozorován, zmizel pryč a již se do baru nevrátil.

Mobilní telefon v hodnotě přesahující částku 4 tisíc korun skončil v bazaru.

Mladému „gentlemanovi“ se nějakou dobu dařilo policistům unikat. Vypátrán byl až po několika měsících.
Policisté mu následně sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 
9. 10. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem