Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dohlédneme na veřejný pořádek

KRAJ VYSOČINA: Policejní hlídky budou v okolí stadionu 

V souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním 3. kola ePojstění.cz ligy mezi mužstvy FC Vysočina Jihlava a SK Slavia Praha připravilo Krajské ředitelství policie kraje Vysočina bezpečnostní opatření. Nedělní zápas v Jihlavě jsme na základě předchozích zkušeností s fanoušky pražského mužstva vyhodnotili jako rizikový, neboť na utkání do Jihlavy mohou přicestovat také někteří radikální fanoušci, kteří by se mohli před utkáním nebo v jeho samotném průběhu dopouštět výtržností a jiného protiprávního jednání.

Prioritou policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina bude dohlížet před začátkem utkání na bezproblémový příjezd a poté příchod fanoušků pražského týmu do sektoru hostí. Musíme zajistit, aby nedošlo k žádným vzájemným střetům mezi fanoušky obou mužstev. V lokalitě kolem fotbalového stadionu bude naším prvořadým úkolem zabezpečit bezpečnost, veřejný pořádek a ochránit zdraví a majetek občanů.

„Protože v souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním může hrozit riziko narušení veřejného pořádku, nasadíme do bezpečnostního opatření adekvátní počet policistů, “ uvedl velitel opatření plk. Mgr. Radek Malíř, ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Úkolem policistů pořádkové jednotky a pořádkových hlídek bude před začátkem utkáním, v jeho průběhu a po jeho skončení plnit úkoly spočívající v ochraně bezpečnosti osob a majetku, zajištění klidu a veřejného pořádku. Důležitým úkolem policistů bude zamezit páchání přestupků a trestných činů, proto budeme monitorovat situaci na příchodových a odchodových trasách fanoušků ve snaze zabránit jejich případnému střetu. Po skončení utkání policisté dohlédnou, aby se fanoušci nedopouštěli narušování veřejného pořádku a mohli plynule přejít k zaparkovaným dopravním prostředkům a poté se vrátit zpět domů.

Do policejního opatření budou nasazeny kromě pořádkové jednotky a hlídek pořádkové policie také hlídky dopravní policie. Dopravní policisté budou mít především na starosti dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu v nejbližším okolí stadionu. V případě potřeby budou hlídky regulovat dopravu v místě, kde by došlo k nějakým dopravním komplikacím. V případě, že to bude vzniklá dopravní situace vyžadovat, budou policisté na křižovatkách v okolí stadionu regulovat provoz. Naší pozornosti neujdou ani parkoviště a místa určená k parkování vozidel.

V rámci policejního opatření budou aktivně působit také členové antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, kteří mají za úkol zprostředkovat kontakt a zajistit komunikaci mezi policií a fanoušky, a to především s příznivci hostujícího týmu. Do nedělního bezpečnostního opatření se zapojí také strážníci Městské policie Jihlava.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

11. srpen 2016

vytisknout  e-mailem