Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dobrá práce slánské kriminálky

KLADENSKO – Operativní činností se podařilo odhalit zahradníka. 

V minulých dnech zahájili slánští kriminalisté trestní stíhání osmatřicetiletého muže ze Slaného. Ten byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Muž je vyšetřován na svobodě.

V jeho rodinném domě zajistili policisté více než 150 kultivantů (rostlin) konopí. S nadsázkou by se dalo říci, že muž obětoval horní patro nemovitosti pěstování rostlin. V objektu byly zajištěny kultivační stany s ÚV osvětlením, zavlažováním i odvětráváním. Než však přešel na toto „profesionální“ pěstování využíval místo stanů například starou skříň, kterou vybavil potřebným zařízením a vznikla mu tak kultivační stanice. Dále měl některé sazenice i mimo budovu. Byly nalezeny na zahradě i na balkoně. Jednalo se tudíž o pěstírnu outdoorovou i indoorovou. Částka, za kterou by bylo možné marihuanu prodat, byla předběžně vyčíslena na čtvrt milionu korun českých.

Další kuriozitou je, že obviněný tvrdil vyšetřovatelům, že konopí má pro svoji potřebu a využívá ho k léčebným procedurám.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
23. srpna 2016 

Odkazy do noveho okna

Pěstírna Slaný

Pěstírna Slaný 

Detailní náhled

Pěstírna Slaný

Pěstírna Slaný 

Detailní náhled

Pěstírna Slaný

Pěstírna Slaný 

Detailní náhled

Pěstírna Slaný

Pěstírna Slaný 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem