Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dobrá práce policistů

Muži zákona objasnili série vloupání do rodinných domů  

Téměř rok přálo štěstí osmatřicetiletému muži z Jablonecka, který se od listopadu loňského roku do srpna letošního roku vloupal na Hořicku, Novopacku, Jičínsku a Sobotecku do devíti rodinných domů.
 
Jako první si vybral domek v Nové Pace, ze kterého odcizil hotovst v cizí i české měně a šperky ze žlutého kovu. Celkem se zde obohatil o 110 tisíc korun. Tučná kořist mu vystačila na téměř pět měsíců. Přesně na tuto dobu se totiž odmlčel. Na konci dubna letošního roku udeřil podruhé. I v tomto případě zamířil do Nové Paky, kde se v ulici 3. května vloupal do dalšího rodinného domku, ze kterého si odnesl peníze a šperky v celkové hodnotě 20 tisíc korun. Poté se nastěhoval na Hořicko, kde se během května vloupal do dvou rodinných domů. A opět měl největší zájem o peníze a šperky. Jako pátý přišel na řadu domek v Jinolicích a poté domy v Ostroměři, v Sobotce a v Hořicích. Sérii vloupání ukončil tam, kde ji začal, tedy v Nové Pace. V posledním, devátém domku odcizil opět  peníze a šperky za téměř 65 tisíc korun. 
 
Vzhledem k závažnosti této trestné činnosti se policisté všemi případy velmi důkladně zabývali. Podle způsobu vloupání a zajištěných stop byli přesvědčeni, že se jedná o stejného pachatele. A nemýlili se. V těchto dnech muže zadrželi a následně převezli do věznice v Liberci, kde si má už od loňského roku odpykávat trest odnětí svobody za předchozí majetkovou trestnou činnost. Nutno zdůraznit, že mu z nakradených věcí a peněz nic nezbylo. Šperky prodal v zastavárnách a starožitnictvích a peníze  použil pro svoji potřebu.
 
Za vloupání do devíti rodinných domů se škodou přesahující 330 tisíc korun teď muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
nprap. Hana Klečalová
19. 10. 2010

související dokumenty:

Vloupání do rodinného domu
Vloupání do domu
Vloupání do novostavby
Vloupání do domu v Hořicích
 

vytisknout  e-mailem