Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dobrá práce policie

KLADENSKO – Policisté Obvodního oddělení Kladno – město odhalili kapsářku. 

V minulém týdnu jsme veřejnost informovali o okradené devětašedesátileté seniorce, která přišla o svou peněženku v obchodním domě v Kladně v ulici Vítězná. Na základě dobré místní znalosti, zhlédnutím kamerových záznamů a operativním šetřením se podařilo zlodějku, která si vytipovala výše zmiňovanou ženu zjistit a následně zahájit úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za což osmadvacetileté recidivistce z Kladenska hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Dalším prověřováním policisté zjistili, že tato žena nebyla jedinou obětí kapsářky. Podařilo se odhalit, že dále kradla 13. června 2019 v dopoledních hodinách a to pět v obchodě v Kladně v ulici Vítězná. Využila nepozornosti sedmasedmdesátileté ženy, a když se seniorka vzdálila od vozíku, aby si vybrala zboží, odcizila jí z kabelky, kterou měla pověšenou na nákupním vozíku, peněženku. Škoda byla vyčíslena na 1.400,- Kč.

Dne 5. července 2019 v odpoledních hodinách se pachatelka vydala do nákupního centra v Kladně v ulici Petra Bezruče, kde její pozornosti neunikl dětský kočárek, který zůstal bez dozoru a sedmatřicetiletá majitelka na něm zanechala pověšenou svou kabelku. Z té opět zcizila peněženku a způsobila svým jednáním škodu ve výši 1.650,- Kč.

A poslední případ, ze kterého policisté usvědčili tuto recidivistku, se stal 16. července 2019 v dopoledních hodinách v prodejně v Kladně v ulici Dukelských hrdinů. Zde opět využila toho, že nakupující seniorka měla pověšenou svou kabelku na nákupním vozíku, věnovala se nakupování a nehlídala si svůj majetek. I v tomto případě přišla poškozená třiaosmdesátiletá žena o peněženku a škoda byla vyčíslena na 2.000,- Kč.

Opětovně proto přinášíme důležité rady, jak se nestát obětí kapsářů:

  • v prostředcích MHD, na ulicích a v místech většího výskytu lidí věnujte zvýšenou pozornost svým taškám, kabelkám a zavazadlům, 
  • nenoste u sebe velkou finanční hotovost, 
  • peněženku a doklady noste pokud možno odděleně, 
  • pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty, 
  • pokud vám byla platební karta odcizena, ihned zablokujte účet, 
  • nenoste doklady a peníze v bočních kapsách batohů, tašek ani ošacení, 
  • mobilní telefon ukládejte v upevněném pouzdře na místo, o němž máte největší přehled nebo do vnitřních kapes oděvů, 
  • v obchodě neukládejte tašky, batohy a jiná příruční zavazadla do nákupních vozíků.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
23. července 2019

vytisknout  e-mailem