Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Doba vánočních nákupů je rájem pro zloděje

Vánoce se blíží mílovými kroky. Houstne pohyb osob v nákupních centrech, tržištích i dopravních prostředcích. V ulicích našich měst a obcí se mezi námi pohybují lidé nejen slušní, ale i ti, kteří cíleně okrádají své spoluobčany. Chvilková nepozornost nás tak může přijít velmi draho!  

Během úterního odpoledne se policistky z Preventivně informačního oddělení vydaly do pražského Nákupního centra Eden. Upozorňovaly tak přítomné nakupující, aby svým příručním zavazadlům věnovali zvýšenou pozornost a nenechávali své osobní věci bez dozoru. K nákupním střediskům neodmyslitelně patří také parkoviště plná vozidel. Policistky proto nezapomněly připomínat lidem situaci, kdy si odloží své osobní věci na sedadlo ve vozidle a jdou k zavazadlovému prostoru vyložit nákup. Pro zloděje, kteří bývají často přikrčeni mezi auty, tak nebude vůbec obtížné, během chvilky nehlídané věci odcizit, a pak už se jen těšit ze svého „úlovku“.

Tímto preventivním opatřením chtěli policisté občanům opětovně připomenout důležité zásady bezpečného chování a společně s nimi tak snížit možnost páchání této trestné činnosti. Bez vzájemné spolupráce to jednoduše nepůjde!

por. Mgr. Tereza Čapková   10.12.2010

Odkazy do noveho okna

OC Eden 1

OC Eden 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem