Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Do výkonu trestu se jí nechtělo

NÁCHODSKO – Ale před spravedlností se neschovala. 

celaIlustrační foto/Policie ČR
Příliš ochoty zahájit výkon trestu odnětí svobody neprojevila 45letá žena z České Skalice, kterou náchodský okresní soud poslal do vězení za to, že nerespektovala zákaz řízení a ještě k tomu jezdila v autě opilá.
 
Žena byla odsouzena k šestiměsíčnímu pobytu ve vězení za to, že řídila v opilosti vůz a neměla již v té době řidičské oprávnění. Navíc při noční kontrole odmítla zastavit policejní hlídce, ohrožovala policisty a po dostižení vozu se snažila utéct. Současně s půlročním trestem odnětí svobody jí soud uložil ještě dvouletý zákaz řízení všech vozidel.
 
Přestože do vězení měla nastoupit začátkem dubna 2015, jak jí soud stanovil, žena se za brány věznice se nijak nehrnula a stále pobývala na svobodě. A jakoby jí nestačilo jedno odsouzení za maření výkonu úředního rozhodnutí, tímto svým jednáním se dopouštěla dalšího.
 
Včerejšího dne však její hra na schovávanou s úřady definitivně skončila. Hledanou ženu vypátrali policisté ve čtvrtek 21. 5. 2015 v Novém Městě nad Metují, zadrželi ji a ještě téhož dne ji předali za brány Vazební věznice v Hradci Králové.
 
Stejný osud téhož dne potkal i 19letého mladíka z Broumova. Ani on neprojevil ochotu vykonat  trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost a místo nástupu do věznice se několik týdnů se jen tak potloukal po ulicích. Jenže policejní hlídka mladíka vyhmátla včera ve večerních hodinách na náchodském náměstí. Také jeho policisté na místě zadrželi a provedení nezbytných úkonů ho eskortovali do hradecké vazební věznice.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
22. 5. 2015 v 11.30 hodin

vytisknout  e-mailem